NVWA melding

NVWA melding

NVWA melding

Naar aanleiding van een recente veiligheidswaarschuwing van nVWA over brandgevaar bij zonnepanelen van het merk Scheuten Solar, type Multisol, is bij veel klanten de vraag gerezen: “voldoen mijn zonnepanelen wel aan de strenge eisen voor levensduur en veiligheid?”

 

Het gaat in dit geval om een waarschuwing voor een specifiek type paneel dat door de Zonnefabriek nooit in installaties is gebruikt.  De zonnepanelen die de Zonnefabriek installeert voldoen aan de strengste eisen en zijn gekeurd door verschillende onafhankelijke instanties die waarborgen dat uw panelen aan de hiervoor geldende wet-, en regelgeving voldoen.

De panelen van ET Solar beschikken over een certificaat van zowel TUV Rheinland als VDE, een andere Duitse certificeringinstantie en voldoen aan de internationale veiligheids-, en kwaliteitsnormeringen IEC61215, IEC61730 en IEC61701. Daarnaast scoren de zonnepanelen van ET Solar keer op keer zeer hoog in opbrengst van testopstellingen, bijvoorbeeld van het onafhankelijke vakblad Photon.

 

Ook heeft de Zonnefabriek in RTL Z Nieuws gereageerd: http://www.rtl.nl/xl/#/u/ff3faa3e-ab66-4719-89d0-49a5af39e5d2

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.