Meer diploma's Zonnefabriek

Meer diploma's Zonnefabriek

Meer diploma's Zonnefabriek

Meer diploma's Zonnefabriek

  • Meer diploma's Zonnefabriek

Weer hebben twee werknemers van de Zonnefabriek het examen 'Deskundige Zonnestroom' afgelegd, met zeer goed gevolg. En dat zonder een cursus te volgen; jarenlange ervaring is blijkbaar net zo leerzaam.

Tot voor kort bestond er geen officieel examen om kennis en kunde over zonnepanelen te toetsen. Een gemis voor de Zonnefabriek, omdat we graag laten zien dat onze expertise en ervaring met zonnepanelen écht meerwaarde heeft. Toen exameninstituut CITO kort geleden het diploma 'Deskundige Zonnestroom' beschikbaar maakte, in samenwerking met met o.a. Agentschap NL, stond onze werkvoorbereider Jim dan ook te popelen om het te halen. En nu zijn adviseur Joris en werkvoorbereider Sander ook officieel deskundig. 

Dat is niet alleen leuk voor hunzelf en een prettig gevoel voor onze klanten. Voor de Zonnefabriek is het diploma ook een eerste stap op weg naar het zogenaamde Zonnekeur. Onder die naam wordt in voorjaar 2013 een keurmerk voor bedrijven in zonnepanelen uitgegeven. Voor dat keurmerk geldt nog een aantal strenge eisen. Zo moeten alle installaties van zonnepanelen volgens officiële richtlijnen worden opgeleverd, en moeten installateurs verschillende praktijkexamens afleggen. Daarbij komt de techniek van zonnepanelen en omvormers aan bod, maar ook veiligheid, optimaliseren van opbrengst en goed adviseren van klanten.

De Zonnefabriek voldeed ruim van tevoren al aan alle eisen. We hebben er dan ook vertrouwen in dat de Zonnefabriek in de eerste lichting van het officiële keurmerk Zonnekeur zit. Maar voor nu alvast: Joris en Sander gefeliciteerd!

certificaat zonnekeur