Zonnefabriek maakt daken groen

Zonnefabriek maakt daken groen

Zonnefabriek maakt daken groen

Zonnefabriek maakt daken groen

  • Zonnefabriek maakt daken groen

Je dak laten begroeien met gezond groen sedum, en tegelijkertijd het rendement van je zonnepanelen verhogen: de Zonnefabriek biedt als eerste deze mogelijkheid. In het kader van de Amsterdamse stimuleringsregeling Zon Op Je Dak is de Zonnefabriek een unieke samenwerking aangegaan met het Amsterdamse bedrijf de Dakdokters. De Dakdokters hebben ruime ervaring in het ’vergroenen’ van bitumen daken.

Sedum vangt de hitte van de zon op. Waar bitumen in de zomer vaak verandert in een gloeiend hete, stinkende brij, gaat sedum van al dat licht juist beter groeien en bloeien. Voor zonnepanelen geldt juist dat ze bij lagere temperaturen beter werken dan bij hoge. Sedum heeft een bewezen positief effect op het rendement van zonnepanelen.

Om dit dubbele effect te stimuleren komt de Zonnefabriek met een speciale aanbieding. Wie zijn zonnepanelen door de Dakdokters laat omringen door groen mos, krijgt een afleesmodule ’Sunny Beam’ kado. Deze afleesmodule is draadloos met de zonnepanelen verbonden, en laat elke dag een grafiek zien van de zoninstraling op het dak - en dus van de opgewekte stroom.

Lees voor meer informatie de flyer.