Steeds meer `Zon

Steeds meer `Zon

Steeds meer `Zon

Steeds meer `Zon

  • Steeds meer `Zon

 

Bewustwording over duurzaamheid kan niet vroeg genoeg beginnen. Daarom begon de Zonnefabriek het project Zon Op School; een onderwijsprogramma waarbij het plaatsen van zonnepanelen gecombineerd wordt met een les over duurzame energie.

Deze winter worden 25 basisscholen in de gemeente Zaanstad voorzien van hun eigen zonne-energie systeem. Op reguliere schooldagen wordt het systeem geplaatst zodat de kinderen zelf meemaken hoe het schooldak binnen een dag omgetoverd wordt tot een energiecentrale. De installateurs komen tussen de middag van het dak af om een les te geven over duurzame energie. Tijdens deze les fantaseren de kinderen over een wereld zonder elektriciteit, leren ze waar stroom eigenlijk vandaan komt en op welke manieren het opgewekt kan worden. Een interactieve presentatie wordt gecombineerd met prikkelende opdrachten over stroomverbruik en energieopwekking. "Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast zowel de kinderen als de docenten zijn over dit onderwerp", aldus Sjoerd Schouten (Docent/Installateur). 

Op deze kaart is een overzicht van de scholen te vinden. Meer informatie over Zon Op School vindt u hier.