Vuurvogel voorop met zonnepanelen

Vuurvogel voorop met zonnepanelen

Vuurvogel voorop met zonnepanelen

Vuurvogel voorop met zonnepanelen

  • Vuurvogel voorop met zonnepanelen

De Zonnefabriek heeft 22 oktober 2012 j.l. De Vuurvogel voorzien van zonnepanelen. Dit was een onderdeel van programma Zon op School van de Zonnefabriek waar de Vuurvogel aan deelneemt.

Wethouder Elisabeth van Oostrum kwam persoonlijk kijken hoe de school als eerste van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zonnepanelen kreeg en tevens hebben die dag de leerlingen van groep 3 t/m 8 les gehad over duurzame energie en zonnepanelen. Ook hangt in de hal van de school nu een elektronisch paneel waarop de leerlingen dagelijks kunnen zien hoeveel energie de zonnepanelen hebben geproduceerd. Groep 7 en 8 kregen een uitgebreide les in de zaal, zij kregen aan het einde ook een quiz voorgeschoteld. De winnaar van de quiz mocht een rit maken in een knalrode elektrische Tesla sportauto.


Bekijk hier het filmpje met de impressie van de dag.

Meer over Zon op School.