Start uniek project met woningbouwcorporatie

Start uniek project met woningbouwcorporatie

Start uniek project met woningbouwcorporatie
  • Start uniek project met woningbouwcorporatie

7 juni 2012 - Een doorbraak voor zonne-energie in Nederland. Het project Westerzon maakt het nu ook voor huurders mogelijk om zelf stroom op te wekken zonder dat de huurders zelf betalen voor de panelen. Vandaag tekenden de Zonnefabriek en Eigen Haard op vastgoedbeurs Provada het contract voor een eerste project.

WesterZon is een nieuwe constructie tussen stadsdeel Amsterdam West, zonne-energie bedrijf de Zonnefabriek en woningbouwcorporatie Eigen Haard. Uitgangspunt is dat huurders profijt hebben van het aanbod van zonnestroom. Eigen Haard benadert huurders van twee vooraf geselecteerde bouwblokken met de vraag of zij interesse hebben in deelname aan het project. Huurders die meedoen betalen voor het gebruik van de zonnepanelen een maandelijkse bijdrage aan de corporatie. Deze bijdrage ligt net onder de huidige stroomprijs en wordt jaarlijks voor inflatie geïndexeerd. Deze indexering is echter veel lager dan de jaarlijkse stijging van de elektriciteitprijzen. Het financieel voordeel voor de huurder neemt daarom elk jaar toe. De zonnefabriek adviseert, investeert en exploiteert de systemen.

Zie ook filmpje over Westerzon: http://www.youtube.com/watch?v=rJuqlAbECZc