P-Nuts Award voor Zonnefabriek

P-Nuts Award voor Zonnefabriek

P-Nuts Award voor Zonnefabriek
  • P-Nuts Award voor Zonnefabriek

Amsterdam 13-04-2011 – Het project ZonVast krijgt de P-Nuts award van 2011. De jaarlijkse prijs wordt beschikbaar gesteld door ABN-AMRO, en stimuleert initiatieven voor het lokaal opwekken van duurzame energie. ZonVast is een recent gelanceerd project waarbij huiseigenaren zonnepanelen zonder investering op hun dak kunnen krijgen.

De Zonnefabriek ontwikkelde het project in samenwerking met energieleverancier Greenchoice. Huiseigenaren hoeven niet te betalen voor de zonnepanelen, maar alleen voor de stroom die de panelen opwekken. ZonVast werd begin april gelanceerd en is sindsdien bedolven onder aanvragen. Naar verwachting plaatst de Zonnefabriek volgende week de eerste ‘gratis’ zonnepanelen.
Volgens de jury verdient ZonVast extra lof omdat er ondernemerslef uit spreekt. Voor het eerst is het mogelijk zonne-energie op grote schaal in te zetten, zonder een beroep te hoeven doen op overheid of subsidie. Een doorbraak voor duurzame energie is daardoor niet langer afhankelijk van politieke willekeur.

De prijs werd uitgereikt door Herman en Herma Wijffels. Mevrouw Wijffels sprak daarbij de hoop uit dat dit initiatief snel groeit en navolging krijgt. Initiatiefnemers Zonnefabriek en Greenchoice geven aan in 2011 zo’n 500 huishoudens van zonnepanelen te voorzien.