Verlaagde BTW zonnepanelen

Verlaagde BTW zonnepanelen

Verlaagde BTW zonnepanelen

Verlaagde BTW zonnepanelen

  • Verlaagde BTW zonnepanelen

Demissionair minister De Jager heeft deze week aangekondigd dat het btw-tarief voor de bouw tijdelijk omlaag gaat. Waar normaalgesproken een tarief van 19% geldt voor bouwwerkzaamheden, mogen uitvoerders vanaf 1 oktober 6% rekenen. De maatregel geldt tot juni 2011.

Voor de aanleg van zonnepanelen kan deze maatregel interessant zijn. Voor particuliere investeerders in zonne-energie kan de zonnefabriek immers gebruik maken van deze regeling, zodat het totaalbedrag van de installatie aanzienlijk lager wordt. De verlaging geldt alleen voor de arbeidskosten, niet voor het materiaal. Dat is jammer, omdat de grootste kosten van een systeem meestal toch in de zonnepanelen zelf zitten. Desalniettemin kan het een behoorlijke korting betekenen.?

Vraag voor 31 augustus een SunPower offerte aan en bespaar €440 op uw zonnepanelen

Ontvang nu uw eerste zonnepaneel gratis (t.w.v. € 440). Dit aanbod is inclusief gratis rendementsberekening, dakanalyse en schaduwanalyse. Daarnaast kunt u rekenen op 25 jaar vermogen- en productgarantie, een Zonnefabriek opbrengstgarantie, een gemiddelde besparing van € 614 op uw energie kosten en constante online monitoring van uw zonne-energiesysteem. Wees er snel bij, Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Vraag aan