Duurzame lening Amsterdam

Duurzame lening Amsterdam

Duurzame lening Amsterdam

Duurzame lening Amsterdam

  • Duurzame lening Amsterdam

Amsterdam maakt goedkope lening voor duurzame toepassingen mogelijk. Niet voor iedereen is het mogelijk grote investeringen te maken in een korte tijd voor duurzame toepassingen. Hiervoor is deze lening bedacht. De gemeente Amsterdam maakt het mogelijk een zeer voordelige lening af te sluiten voor het investeren in duurzame energie en andere duurzame toepassingen aan de woning. Dit is mogelijk voor zowel Vereniging van Eigenaren, bewoners als huurders. De gemeente Amsterdam wil hiermee duurzame initiatieven graag stimuleren.

De lening voor duurzame toepassingen is zeer voordelig omdat er 2,6% rente over de lening wordt gevraagd. Deze lening kan worden aangevraagd tot maximaal 15.000 euro. Deze lening staat voor 10 jaar vast, met een annuitaire aflossing. Milieu Centraal geeft vakkundig advies over mogelijke duurzame toepassingen.

'Dit is zeker een goed begin', volgens Gustaaf Haan van de Zonnefabriek. 'Duurzame initiatieven kunnen grote investeringen bevatten die in één keer betaald moet worden. Deze lening zorgt voor een goede en voordelige oplossing die voor iedereen beschikbaar is. Daarnaast zorgen duurzame oplossingen voor een besparing op de energierekening, waardoor het op de lange termijn zelfs geld oplevert.' Duurzame toepassingen zorgen voor een beter energielabel van het huis, waardoor de huis
aantrekkelijker wordt bij de verkoop. Dit is vooral een voordeel voor eigenaren.

Meer informatie en aanvraagformulier is te vinden op:
http://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/energiebesparing/energielening/