Zonnefabriek schenkt zonnepanelen aan Limburgs Landschap

Zonnefabriek schenkt zonnepanelen aan Limburgs Landschap

Zonnefabriek schenkt zonnepanelen aan Limburgs Landschap
  • Zonnefabriek schenkt zonnepanelen aan Limburgs Landschap

De Zonnefabriek heeft informatiecentrum de Groote Heide een systeem zonnepanelen geschonken, nadat de vorige zonnepanelen gestolen waren. Deze panelen zijn zondag 17 juni feestelijk in gebruik genomen.

Bijna was het 'einde verhaal' met de groene energie op het dak van het Infocentrum de Groote Heide. Afgelopen januari ontdekten vrijwilligers van Stichting het Limburgs Landschap dat hun twee zonnepanelen van het dak gestolen waren. Gelukkig werd de diefstal opgepakt door de pers en kwam er hulp uit verwachte hoek: de Zonnefabriek.

De Zonnefabriek schonk drie nieuwe zonnepanelen en een omvormer. Deze 'zonnefabriek' zal het Infocentrum Groote Heide opnieuw gaan voorzien van groene stroom. Daarnaast zullen de panelen gebruikt worden om de bezoekers van het centrum te informeren over duurzame energie.

Op zondag 17 juni zijn de nieuwe zonnepanelen geplaatst en feestelijk in gebruik genomen met taart en een drankje. Vanaf dit moment leveren de panelen gratis energie aan het Infocentrum. De Zonnefabriek heeft deze middag informatie verstrekt over het gebruik van zonne-energie.