Uniek moment voor zonnepanelen

Uniek moment voor zonnepanelen

Uniek moment voor zonnepanelen
  • Uniek moment voor zonnepanelen
Er is veel vraag naar de nieuwe subsidie voor zonnepanelen. Een week na de opening van zonnepanelen subsidie, zijn er 11.500 aanvragen binnengekomen. Deze aanvragen hebben al voor 35% beslag gemaakt op het
subsidiegeld wat beschikbaar is gesteld. 7 miljoen van de beschikbare 22 miljoen is hierdoor al in gebruik genomen. Het is dus een logische stap om  juist nu gebruik te maken van de subsidie. Want voor hoe lang er nog subsidie geld beschikbaar is, is onduidelijk. Subsidie wordt verleend totdat de beschikbare 22 miljoen is gebruikt.

Daarnaast wordt de algemene btw per 1 oktober vehoogd. Dit zal van 19% naar 21% zijn. Dit heeft ook consequenties voor de aanschaf van zonnepanelen, die worden hiermee iets duurder. Kosten voor grijze stroom wordt ook verhoogd door de 21% algemene btw. Wie nu investeert in zonnepanelen, betaalt nog de lage btw van 19%. 

Investeren in duurzame energie is hierdoor op dit moment zeer rendabel en financieel aantrekkelijk. Dit zal weer veranderen als de 22 miljoen subsidie gebruikt is en de algemene btw verhoogd wordt.