SDE+ 2017

SDE+ 2017

SDE+ subsidie zonnepanelen 2017

SDE subsidies

Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+. De subsidieregeling staat open voor hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in verschillende categorie├źn, waaronder zon.

Het doel van de subsidie voor projecten met zonnepanelen is om het gat tussen de prijs van grijze stroom en groene stroom af te dekken. Voor grote projecten is de aanschaf van zonnepanelen vaak niet rendabel omdat de prijs van zonnestroom hoger is, maar door middel van deze subsidie wordt dit toch rendabeler gemaakt.

Er zijn twee openstellingsrondes met een totaal subsidieplafond van €8 miljard. In de eerste ronde is er €4 miljard beschikbaar. De eerste ronde loopt van 22 maart tot 28 april en de tweede ronde van 30 augustus tot 29 september. Op deze manier wordt voorkomen dat de subsidiepot al halverwege het jaar leeg is en later gerealiseerde projecten de mogelijkheid op subsidie mislopen.

De bedragen voor zonneprojecten zijn voor de eerste fase als volgt vastgesteld:

 

Het basisbedrag is vastgesteld op basis van de gemiddelde kostprijs van de techniek en geldt voor de gehele SDE+ periode. Het correctiebedrag is vastgesteld op basis van de gemiddelde kostprijs om energie op te wekken in het desbetreffende jaar.

Voorwaarden

  • Zon-PV projecten kunnen alleen in aanmerking komen voor SDE+-subsidie indien het een installatie betreft met een vermogen van meer dan 15 kWp.
  • De subsidie kan alleen verschaft worden wanneer het project over een grootverbruikersaansluiting (groter dan 3x80A) gaat beschikken. Deze voorwaarde is gesteld om te voorkomen dat SDE+ projecten met een kleine omvang onbedoeld de voordelen van meerdere regelingen genieten. Zo staan de salderingsregeling en de Energie-investeringsaftrek (EIA) beide open voor producenten met een kleinverbruikersaansluiting en worden kleinere projecten dus al voldoende gestimuleerd.
  • Voor zon-PV projecten waarbij een aanvrager, verdeeld over meerdere aanvragen, meer dan 500 kWp aanvraagt, is een haalbaarheidsstudie verplicht.

Zonnefabriek

Vraag voor meer informatie over zonnepanelen op het dak van uw bedrijf en over de SDE+ nu vrijblijvend een offerte aan. De experts van Zonnefabriek kunnen u adviseren over de SDE+ en helpen met de aanvraag.