Speciale subsidie in Groningen i.v.m. schade NAM boringen

Speciale subsidie in Groningen i.v.m. schade NAM boringen

Speciale subsidie in Groningen i.v.m. schade NAM boringen

Special subsidie NAM schade in Groningen

Woont u in de provincie Groningen (Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Ten Boer, Slochteren, De Marne, Bedum, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde of Winsum) en heeft u schade ondervonden van de NAM gasboringen dan komt u wellicht in aanmerking voor €4000 subsidie. Deze subsidie heeft het Rijk en SNN ter beschikking gesteld voor gedupeerden van de NAM boringen. Met deze subsidie kunt u 12 zonnepanelen ter waarde van €6000 aanschaffen om de waarde van uw woning te verhogen.

12 gratis zonnepanelen t.w.v. €6000

Gratis zonnepanelen op uw dak; dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is dit mogelijk met de tijdelijke waardevermeerderingsregeling van de SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland). De SNN heeft deze tijdelijke regeling opgezet om woningeigenaren te compenseren, die door de NAM boringen een schade van ten minste € 1.000,- aan hun woning hebben opgelopen.

Als de NAM een schade bij u heeft vastgesteld, komt u in aanmerking voor deze regeling en kunt u een subsidie krijgen van €4.000,- .De Zonnefabriek biedt u de mogelijkheid om met deze subsidie gratis 12 zonnepanelen ter waarde van €6000 op uw dak te laten installeren. U bespaart daarmee op uw energiekosten en verhoogt de waarde van uw woning.

Wij helpen u graag om van uw dak uw eigen Zonnefabriek te maken. Vraag daarom nu  een vrijblijvend advies gesprek aan met een van onze Zonnefabriek adviseurs. 

*Ook als u niet in aanmerking komt voor de tijdelijke waardevermeerderingsregeling kunt u een vrijblijvende een offerte of advies gesprek aanvragen.

In 5 stappen, 12 gratis zonnepanelen op uw dak

Stap 1: Vraag eerst een offerte aan voor 12 zonnepanelen.

  • SNN verplicht u namelijk om een offerte en/ of opdrachtbevestiging mee te sturen bij uw aanvraag

Stap 2:  Dien via het e-loket van de SNN een aanvraag in. 
Stap 3:  Stuur minimaal de volgende documenten mee met uw aanvraag:

  • Brief of schaderapport van de NAM waarin schade aan de woning wordt erkend
  • Kopie van de koopovereenkomst of document van oplevering van de woning
  • Beschikking(en) of aanvraag andere subsidies (indien van toepassing)

Stap 4: Voldoet u aan alle voorwaarden van de SNN, dan krijgt u een verleningsbeschikking toegestuurd.
Stap 5: Dien een factuur in bij het E-loket van de SNN, bij goedkeuring wordt de subsidie overgemaakt naar uw bankrekening.

  • U hoeft de kosten dan nog niet betaald te hebben

* Houdt er rekening mee dat SNN maximaal 8 weken de tijd heeft, nadat u de factuur heeft ingediend, om een besluit te nemen over uw declaratieverzoek 

Vraag & Antwoord

Wat houdt de waardevermeerderingsregeling in?

Woningeigenaren afkomstig uit een van elf gemeenten kunnen een subsidie krijgen voor het laten plaatsen van zonnepanelen. De premie van de Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering kan oplopen tot € 4000,-

Welke elf gemeenten vallen onder deze regeling?

Om voor deze regling in aanmerking te komen dient u woningeigenaar te zijn in één van de volgende elf gemeenten binnen het gaswinningsgebied: Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Ten Boer, Slochteren, De Marne, Bedum, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde of Winsum.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Om subsidie te ontvangen voor de plaatsing van zonnepanelen komt u in aanmerking wanneer u woningeigenaar bent binnen een van de elf gemeenten.  Daarnaast moet de NAM een schade van tenminste € 1000.- hebben vastgesteld in de categorie A of B.

U kunt de subsidie ook ontvangen wanneer u een woning gekocht of opgeleverd heeft gekregen binnen een van de negen gemeenten op of na 17 januari 2014.

Wanneer gaat de waardevermeerderingsregeling in?

De Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering gaat gelden met terugwerkende kracht vanaf 17 januari 2014. Bent u een huiseigenaar en heeft u op of na deze datum energiebesparende maatregelen getroffen aan uw woning? Dan kunt u toch nog een subsidieaanvraag indienen.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

U kunt de subsidie voor de plaatsing van zonnepanelen aanvragen via het E-loket van Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Als u op onderstaande link klikt gaat u naar de pagina waarop u de aanvraag in kunt dienen.

U bent altijd verplicht om een offerte en/ of opdrachtbevestiging mee te zenden bij uw aanvraag.

Daarnaast dient u minimaal één van de onderstaande documenten mee te zenden;

  • Brief of schaderapport van de NAM waarin schade aan de woning wordt erkend
  • Kopie van de koopovereenkomst of document van oplevering van de woning
  • Beschikking(en) of aanvraag andere subsidies (indien van toepassing)

Link: https://www.snn.nl/alle-subsidies/subsidie-waardevermeerdering/aanvragen 

Wanneer krijg ik de subsidie?

Nadat u de aanvraag heeft ingediend, beoordeelt SNN of u in aanmerking komt voor de subsidie. Wanneer u voldoet aan alle overige voorwaarden van de regeling en u heeft de gevraagde documenten meegestuurd dan krijgt u een verleningsbeschikking toegestuurd. Hierin staat het subsidiebedrag dat voor u gereserveerd is.

Het subsidiebedrag is 100% van de subsidiabele kosten, inclusief BTW, met een maximum van € 4.000,- per woning. Houdt u er rekening mee dat u de BTW over de aanschaf van uw zonnepanelen en installatie momenteel ook terug kunt krijgen.

Wanneer u na ontvangst van de verleningsbeschikking, de factuur indient via het E-loket en deze voldoet ook aan de voorwaarden, dan maakt SNN de subsidie over naar uw bankrekeningnummer. U hoeft de kosten dan nog niet betaald te hebben. SNN meldt dat zij acht weken de tijd hebben om een besluit te nemen op uw declaratieverzoek (in het E-loket ‘gereedmelden’ genoemd) nadat u de factuur heeft ingediend.

Overige vragen

Het is natuurlijk mogelijk dat uw vraag hier niet tussen staat. In dit geval staan wij u graag te woord om uw overige vragen te beantwoorden. U kunt contact opnemen met ons, en u kunt ook rechtstreeks contact opnemen met SNN.

Zij zijn op werkdagen tussen 9:00 tot 17:00 uur bereikbaar op telefoonnummer (050) 5224924.