Leningen

Leningen

Leningen voor zonnepanelen

Leningen voor zonnepanelen

Er zijn twee soorten leningen, uit het bedrijfsleven via bijvoorbeeld Greenloans, of via de overheid. Met name gemeenten en provincies hebben een speciale duurzaamheidslening voor bepaalde investeringen.

Leningen Overheid

Als u op zoek bent naar financiering voor zonnepanelen is de duurzaamheidslening een goede start. Deze lening wordt door gemeentes zelf bepaalt, en via de gemeentes zelf geregeld. Afhankelijk van uw gemeente kan dit een goedkope manier zijn om zonnepanelen te kopen. Het grootste voordeel van deze lening is dat hij een lage rente heeft. Vaak is het zo dat het rendement van de zonnepanelen hoger is dan de rente op de lening. Zo maakt u dus eigenlijk alleen maar winst. Kijk op de energiesubsidiewijzer of een duurzaamheidslening voor u mogelijk is. 

Duurzaamheidslening SVN

Wat is de Duurzaamheidslening?

Gemeenten en provincies stimuleren het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee u tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan uw woning financiert. Het financieren van uw zonnepanelen met deze lening is zeer interessant.

Door uw woning energiezuiniger te maken, bespaart u energie en woont u comfortabeler. Niet alleen fijn voor u, maar ook goed voor het milieu.

De jaarlijkse besparing die u met zonnepanelen realiseert is groter dan de kosten die u maakt voor het afbetalen van de lening. Dit betekent dat u meteen gaat besparen op uw energie kosten en dat u uw lening zorgeloos afbetaalt.

De voordelen van de Duurzaamheidslening

 • Comfortabeler wonen
 • U draagt bij aan een beter milieu
 • U bespaart direct op uw energiekosten
 • Na het afbetalen van de lening profiteert u nog zeker 15 jaar van gratis 100% groene stroom

Is er een Duurzaamheidslening in mijn gemeente?

Niet iedere gemeente of provincie heeft een duurzaamheidslening. Op de website van het SVN kunt u controleren of er in uw gemeente een duurzaamheidslening beschikbaar is.

Nationaal Energiebespaarfonds

Het Nationale Energiebespaarfonds verstrekt de zogenaamde Energiebespaarlening. Het fonds wordt gefinancieerd door het Rijk, de Rabobank en ASN Bank. Het doel van het fonds is om huiseigenaren een gunstige Energiebespaarlening te bieden. Als particuliere woningeigenaar heeft u via deze lening de kans om investeren in een energiezuinige woning, waarbij u maximaal €25.000 mag lenen, u boetvrij kunt aflossen en de rente slechts 2,6% bedraagt bij een looptijd van 10 jaar.

U kunt deze lening dus ook inzetten om zonnepanelen aan te schaffen. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen:

 • U mag maximaal 75% van de hoofdsom van de lening gebruiken voor de aanschaf van zonnepanelen. De overige 25% van de lening moet u besteden aan andere energie besparende maatregelen.
 • U moet bij de aanvraag een omschrijving van het zonne-energie systeem aanleveren, inclusief merk en type zonnepanelen

Bezoek de website van het Nationaal Energiebespaarfonds voor meer details Energiebespaarfondsvoor

Leningen Bedrijfsleven

Lenen via Greenloans

Voor de aanschaf van zonnepanelen kunt u bij GreenLoans een groene lening aanvragen tegen een gunstig rentetarief. Daarbij is de rente vaak ook nog aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Na vijftien jaar is de lening afbetaald, en heeft u nog minimaal 10 jaren gratis elektriciteit van uw eigen zonnepanelen.

De constructie in vogelvlucht:

 • U leent minimaal € 5.000,- en maximaal € 50.000,- voor een zonnesysteem
 • U betaalt een extra laag rentetarief van 4,9 % 
 • U betaalt elke maand een vast bedrag; deels aflossing en deels rente
 • U bespaart elke maand op uw energierekening
 • De rente staat gedurende de hele looptijd vast
 • Aan het einde van de looptijd van 15 jaar heeft u de volledige lening afgelost
 • Verkoopt u uw huis? Dan mag u de lening kosteloos vervroegd aflossen
 • U kunt fiscaal voordeel hebben omdat de rente aftrekbaar is in box 1.
 • Het geleende geld afkomstig uit groene fondsen van ABN AMRO

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Greenloans. U vindt daar ook rekenvoorbeelden.

Wij kunnen u verder helpen met financiële zaken tijdens een adviesgesprek. Onze experts hebben veel kennis en ervaring op dit gebied, zij weten altijd hoe er het beste gehandeld kan worden. Dit gesperk is gratis en volledig vrijblijvend.