Ik wil advies
Storing melden

Toestemming geven voor het ophalen van data in de Mijn Zonnefabriek app

Hoe geeft u toestemming zodat de app de gegevens van SMA mag ophalen?

Toestemming geven voor het ophalen van data in de Mijn Zonnefabriek app

Ophalen van data in de Mijn Zonnefabriek app

Bij de eerste keer inloggen in de Mijn Zonnefabriek app, zal u merken dat u toestemming moet verlenen aan SMA om de opbrengst gegevens van uw zonnepanelen in de app te zien. We leggen hier stap voor stap uit wat u allemaal zal tegenkomen, of u kunt het bekijken in deze video:

Nb. Het kan zijn dat u niet direct naar het toestemmingsformulier wordt geleid in de EnnexOs-omgeving. Mocht dit zo zijn, gebruik dan deze link om alsnog toestemming te geven.

 • Stap 1: Inloggen

  Het login scherm van de Mijn Zonnefabriek app ziet er zo uit. Uw gebruikersnaam bestaat uit uw postcode plus huisnummer, met eventuele toevoeging, bijvoorbeeld: 1096BD23A

  Uw wachtwoord heeft u per e-mail toegestuurd gekregen. (Bent u het wachtwoord kwijt? Klik dan op wachtwoord vergeten)

  login pagina Mijn Zonnefabriek app op smartphone

 • Stap 2: Opbrengst

  Op het beginscherm kunt u een foto van uw systeem invoeren, door te klikken op 'Afbeelding Aanpassen'.

  Onderaan het scherm bevinden zich 4 icoontjes. Het tweede icoontje van links is 'Opbrengst'. Klik hierop.

  Eerste scherm nadat u in de app inlogt

 • Stap 3: Toestemming

   

  Als u voor de eerste keer op 'Opbrengst' klikt, kunt u onderstaande melding te zien krijgen. Dit betekent dat u aan SMA toestemming moet geven om de gegevens van uw zonnestroom systeem met Zonnefabriek te delen. Om dit mogelijk te maken, is er een mail gestuurd naar uw e-mail adres. Kijk in uw mailbox of u deze mail heeft ontvangen.

  Melding dat toestemming nodig is om de gegevens te kunnen laten zien

 • Stap 4: E-mail met link

  Kijk in uw mailbox of u een mail heeft ontvangen van 'NoReply@sunnyportal.com' met als onderwerp: 'SMA Partner Zonnefabriek B.V. initiated an access request to your SMA plant data'. De mail ziet eruit zoals op het plaatje. In de mail zit een link (hier aangegeven in het rode cirkeltje). Klik op deze link. Geen e-mail ontvangen?Klik dan op deze link en ga door met de volgende stappen 

  e-mail van SMA met vraag om toestemming om gegevsn te delen

 • Stap 5: Sunny Portal by ennexOS

  Als u op de link klikt, wordt u geleid naar de login pagina van 'Sunny Portal by ennexOS'. Dit is een pagina van SMA. Scroll naar beneden om bij gebruikersnaam en wachtwoord te komen. Uw gebruikersnaam voor Sunny Portal is uw e-mail adres, en uw wachtwoord heeft u van Sunny Portal toegestuurd gekregen. (Als u uw Sunny Portal wachtwoord kwijt bent, klik dan op 'wachtwoord vergeten')

  login pagina Sunny Portal by ennexOS op smartphone

  inloggen met gebruyikersnaam en wachtwoord op Sunny Portal by ennexOS

 • Stap 6: Toestemming verlenen

  Eenmaal ingelogd in Sunny Portal by ennexOS ziet u de vraag van Zonnefabriek om de gegevens van SMA te mogen gebruiken. Scroll omlaag en klik op de knop met 'Allow access'. Krijgt u deze melding niet, volg dan deze link

  vraag om toestemming van Zonnefabriek

  klik op de button met allow access

 • Stap 7: Opbrengst inzien

  Nu u eenmaal de toestemming hebt verleend, kan de 'Mijn Zonnefabriek' app de opbrengst gegevens van uw systeem ophalen en in de app tonen. u hoefde deze toestemming slechts één maal te verlenen; vanaf nu is het geregeld. U kunt nu in de app uw opbrengst per dag, maand, jaar en totaal inzien. 

  Opbrengst in de Mijn Zonnefabriek app

  U kunt op elk moment de toestemming ook weer intrekken via de website van Sunny Portal by ennexOS

 

Deskundig advies

De antwoorden op de bovenstaande vragen geven veel informatie over zonnepanelen, maar voor een volledig, deskundig advies over zonnepanelen raden wij altijd een persoonlijk adviesgesprek aan.

Advies aanvragen