Ik wil advies
Storing melden

Hoe worden de panelen aan het dak bevestigd?

Op welke manier worden de panelen en profielen zodanig aan het dak bevestigd dat ze goed blijven zitten?

Hoe worden de panelen aan het dak bevestigd?

Hoe worden panelen aan dak bevestigd?

Of het in uw geval goed is om zonnepanelen te laten installeren, hangt van veel factoren af. Natuurlijk moet uw dak geschikt zijn, maar het is ook belangrijk te kijken naar uw stroomverbruik en het type aansluiting, en soms kan zelfs uw fiscale situatie nog voordelen bieden. Onze adviseurs zoeken graag voor u uit wat in uw geval het meest gunstig is. Om alvast een indruk te krijgen vindt u hieronder een indicatie van de belangrijkste aandachtspunten. U kunt ook direct gratis en vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aanvragen met één van onze adviseurs.

Het perfecte dak

In de ideale situatie staat uw dak op het zuiden gericht en heeft het een hellingshoek van 36 graden. Maar ook een dak dat van het ideaal afwijkt is vaak zeer geschikt. Een dak dat ruwweg tussen het zuidoosten en zuidwesten staat en een helling heeft van tussen de 20º en 60º levert nog altijd een behoorlijk hoog rendement. Een plat dak is ook zeer geschikt, daarvoor hebben wij stellages waar de zonnepanelen mooi op worden vastgemaakt. In principe heeft de Zonnefabriek voor alle soorten dakbedekking (dakpannen, golfplaat, bitumen, etc.) speciaal bevestigingsmateriaal. Er is dus heel veel mogelijk.

Schaduw is ook een belangrijke factor: Staan er bijvoorbeeld schoorstenen of pijpjes op het dak, dan worden de zonnepanelen zo gelegd dat ze daar het minste last van hebben. Ook maken we gebruik van omvormers met speciale schaduw-management software of van optimizers.En we kijken natuurlijk naar de schaduw van omlioggende gebouwen en bomen.

Benieuwd naar de verwachte opbrengst op uw dak? Bereken het met onze berekentool via onderstaande button. 

 

 

Gerben en Wiebe, zonnepanelen installateurs

Gerben en Wiebe, zonnepanelen installateurs

“Wij installeren al sinds 2012 voor Zonnefabriek. Uw dak is bij ons in goede handen.”

Plat of schuin dak

Zonnefabriek kan zonnepanelen plaatsen op zowel platte als schuine daken. Voor platte daken wordt Sunbeam montagemateriaal gebruikt. Dit systeem kan zonnepanelen plaatsen onder verschillende hellingshoeken, om een maximale opbrengst uit de beschikbare oppervlakte te kunnen halen. Voor schuine daken maakt Zonnefabriek gebruik van het Schletter montagesysteem, een stevig systeem dat uw dakpannen zo min mogelijk ballast. Voor meer informatie over de montagesystemen kunt u onze FAQ-pagina “Welke montagesystemen gebruikt de Zonnefabriek?" raadplegen.

Deskundig advies

De antwoorden op de bovenstaande vragen geven veel informatie over zonnepanelen, maar voor een volledig, deskundig advies over zonnepanelen raden wij altijd een persoonlijk adviesgesprek aan.

Advies aanvragen