Ik wil advies
Storing melden

Kan ik subsidie krijgen en hoe vraag ik dit aan?

Waar kan ik uitvinden of er subsidies zijn voor zonnepanelen in mijn woonplaats?

Kan ik subsidie krijgen en hoe vraag ik dit aan?

Subsidie zonnepanelen aanvragen

Veel gemeentes hebben lokale subsidies ingesteld voor het aankomende jaar in plaats van de landelijke subsidies die eerder bestonden. Vaak houden de gemeentes die nog subsidies hebben voor zonnepanelen zich vast aan het oude systeem. Dit houdt in dat ze met een pot werken, als de pot op is worden subsidies niet langer uitgegeven.

Heeft mijn gemeente subsidies voor zonnepanelen?

Het is afhankelijk van uw gemeente of u subsidie kunt aanvragen, kijk daarvoor op de website van de gemeente. Algemene informatie is te vinden op de pagina financiering en subsidie.

Hoe werkt het aanvragen?

Meestal is subsidies aanvragen heel makkelijk, dit kan dan gewoon online, op de site van uw gemeente, of schriftelijk. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere uitleg. Uw gemeente zal altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Andere financieringsmogelijkheden

Behalve de subsidie zijn er nog een aantal manieren om de financiering van zonnepanelen mogelijk te maken. De belangrijkste zijn BTW terugvragen en het afsluiten van een speciale lening, die eventueel ook gecombineerd kunnen worden met een subsidie. 

Deskundig advies

De antwoorden op de bovenstaande vragen geven veel informatie over zonnepanelen, maar voor een volledig, deskundig advies over zonnepanelen raden wij altijd een persoonlijk adviesgesprek aan.

Advies aanvragen