Ik wil advies
Storing melden

Wat moet ik doen om stroom terug te kunnen leveren?

Welke stappen moeten er gezet worden om toestemming te krijgen voor teruglevering?

Wat moet ik doen om stroom terug te kunnen leveren?

Hoe kan ik stroom van zonnepanelen terugleveren?

Als uw zonnepanelen meer stroom opwekken dan u gebruikt, kunt u elektriciteit terugleveren. Als u stroom gaat terug leveren, moeten twee instanties daarvan op de hoogte zijn: de energieleverancier en de netbeheerder.

De energieleverancier

Als u uw energieleverancier direct op de hoogte stelt van de aanschaf van zonnepanelen en de teruglevering, kunnen zij hier rekening mee houden bij het opmaken van de jaarrekening. U kunt de energieleverancier bereiken per telefoon.

De netbeheerder

Daarnaast moet ook de netbeheerder weten dat u stroom gaat terugleveren. De netbeheerder is het bedrijf dat het elektriciteitsnet onderhoudt en verantwoordelijk is voor het uitlezen van de meterstanden. Het is dus belangrijk voor de netbeheerder om te weten wat de meterstand is. Ook kan de netbeheerder langskomen om een nieuwe meter te installeren wanneer uw huidige meter niet geschikt is voor teruglevering.

Het beleid voor het aanmelden van zonnepanelen verschilt per netbeheerder. In het algemeen kunnen wij een groot deel van het werk voor u doen, door u aan te melden op energieleveren.nl. Uw netbeheerder kan contact met u opnemen om uw elektriciteitsmeter te komen vervangen. Als u een draaischijfmeter heeft, kunt u ervoor kiezen deze niet te laten vervangen.

Salderen

Als uw netbeheerder en energieleverancier goed ingelicht zijn, kunt u direct stroom terug gaan leveren. Het terugleveren wordt ook wel salderen genoemd. Meer informatie kunt u vinden op de pagina “Wat is salderen?”

Deskundig advies

De antwoorden op de bovenstaande vragen geven veel informatie over zonnepanelen, maar voor een volledig, deskundig advies over zonnepanelen raden wij altijd een persoonlijk adviesgesprek aan.

Advies aanvragen