Ik wil advies

Hoe lees ik de opbrengst op een omvormer zonder display?

Ook zonder een display op de omvormer kunt u zien wat hij precies doet: met behulp van een smartphone of tablet kunt u de informatie aflezen

Hoe lees ik de opbrengst op een omvormer zonder display?

Hoe lees ik een omvormer zonder display af?

De nieuwste omvormers hebben geen display meer, wat betekent dat u niet meer simpelweg op het scherm de opbrengst kunt aflezen . Maar als u uw smartphone in de buurt van de omvormer houdt, kan dat wel: Hoe werkt dat?

Er bestaat de mogelijkheid om met de WiFi verbinding van de omvormer rechtstreeks contact te maken, en op de smartphone of tablet de stand van zaken real-time af te lezen. We leggen hier uit hoe dat werkt voor SMA omvormers:

 • Stap 1

  Zoek op uw smartphone of tablet de WiFi netwerken die in de buurt zijn

 • Stap 2

  Eén daarvan is uw omvormer, te herkennen aan de naam SMA gevolgd door een nummer (het serienummer van uw omvormer). Maak met dit netwerk contact

  verbinden

 • Stap 3

  Er wordt gevraagd om een wachtwoord: vul de WPA2-PSK code in. Deze code bestaat uit 16 karakters en is te vinden op de zijkant van de omvormer, of op een sticker achterop de handleiding die u gekregen heeft.

  WPA2-PSK code

 • Stap 4

  Als u verbinding heeft gemaakt, ziet u: verbonden, geen internet. Dat klopt, want u bent nu met uw smartphone of tablet alleen verbonden met de omvormer, en niet met het internet.

 • Stap 5

  Open een browser op uw scherm en vul het volgende IP adres in: 192.168.12.3

  IP adres invullen

 • Stap 6

  Het inlog scherm van de omvormer verschijnt. Selecteer de taal Nederlands en de gebruikersgroep ‘gebruiker’

 • Stap 7

  Als het de eerste keer is dat u inlogt, moet u een wachtwoord verzinnen en dit 2 x invullen. Het wachtwoord moet bestaan uit minimaal 4 karakters. Schrijf het ergens op!

 • Stap 8

  Als u bent ingelogd, kunt u de actuele stand van zaken aflezen, de opbrengst tot op dat moment, en allerlei andere interessante parameters.

  Zie ook dit artikel

 

Deskundig advies

De antwoorden op de bovenstaande vragen geven veel informatie over zonnepanelen, maar voor een volledig, deskundig advies over zonnepanelen raden wij altijd een persoonlijk adviesgesprek aan.

Advies aanvragen