Ik wil advies
Storing melden

Wat zijn de mogelijkheden?

Op welke verschillende manieren kunt u op de hoogte blijven van de prestaties van uw zonnepanelen?

Wat zijn de mogelijkheden?

Opbrengst zonnepanelen volgen

Er bestaan verschillende manieren om de opbrengst van uw zonnepanelen af te lezen. Bij de nieuwere omvormers kunt u alles via het internet volgen. Bij wat oudere modellen kijkt u op het display van de omvormer(s) zelf.

Heeft u een omvormer met display? Dan kunt u hierop lezen hoeveel de zonnepanelen in totaal hebben opgebracht. Bij SMA omvormers kunt u tegen het toestel tikken of kloppen om het scherm te laten oplichten: Er zit in het toestel een sensor die 'hoort' wanneer erop wordt geklopt. Daardoor zal het scherm oplichten. Let op: modellen die 's nachts helemaal 'uit' gaan, met een klein display van twee regels, zullen 's nachts niet oplichten. De modellen met grotere displays doen dat wel. Voor SolarEdge omvormers kunt u op een willekeurige knop drukken om het scherm te activeren.

Lees hier wat u allemaal kunt zien op het display.

Heeft u een omvormer zonder display? Dan is deze waarschijnlijk aan het internet verbonden, maar u kunt ook direct op de omvormer inloggen met uw smartphone of tablet, en de opbrengst (en veel méér) bekijken in het zogenaamde 'SmartScreen'

Deskundig advies

De antwoorden op de bovenstaande vragen geven veel informatie over zonnepanelen, maar voor een volledig, deskundig advies over zonnepanelen raden wij altijd een persoonlijk adviesgesprek aan.

Advies aanvragen