Ik wil advies
Storing melden

Hoe kan ik de aanschaf van zonnepanelen financieren?

Welke mogelijkheden zijn er om een zonnepanelen systeem te financieren?

Hoe kan ik de aanschaf van zonnepanelen financieren?

Hoe financier ik zonnepanelen?

Er zijn een aantal manieren om het financieren van zonnepanelen makkelijker te maken voor u. Combineren van de financieringsmogelijkheden is vaak mogelijk. Hieronder staan de vier belangrijkste aan u uitgelegd.

Subsidie

Bij uw gemeente kunt u vaak een subsidie aanvragen op zonnepanelen die al direct een gedeelte van uw kosten kan dekken. Vaak is de subsidie gebonden aan uw gemeente. Kijk op de pagina financiering en subsidie voor informatie over subsidies voor zonnepanelen. 

Een duurzaamheidslening

De duurzaamheidslening is een speciale lening via uw gemeente. Het voordeel van de duurzaamheidslening is de aanzienlijk lagere rente. Net als bij subsidies bepalen gemeentes zelf het beleid ten aanzien van duurzaamheidsleningen. Deze lening is ingevoerd als alternatief voor de subsidie en zal dus niet door elke gemeente aangeboden worden.

BTW terugvragen

U kunt als u zonnepanelen koopt de BTW terugvragen, als u zich inschrijft als zonne-energie ondernemer bij de Belastingdienst. Zo kunt u direct flink besparen op uw zonnepanelen. Deze BTW besparing kan voor u betekenen dat u direct 21% terug krijgt van de kosten die u maakt bij het kopen van de zonnepanelen. Op de pagina BTW terugvragen kunt u terecht voor verdere uitleg.

Lening

Een andere optie is om via Greenloans een voordelige lening aan te vragen. Deze lening heeft in vergelijking met andere leningen een ontzettend gunstige constructie voor de consument. 

  • U betaalt een extra laag rentetarief van 5,5 %
  • U leent minimaal € 5.000,- en maximaal € 50.000,- voor een zonnesysteem
  • U bespaart elke maand op uw energierekening
  • De rente staat gedurende de gehele looptijd vast
  • Aan het einde van de looptijd van 15 jaar heeft u de volledige lening afgelost
  • Verkoopt u uw huis? Dan mag u de lening kosteloos vervroegd aflossen
  • U kunt fiscaal voordeel hebben omdat de rente aftrekbaar is in box 1.
  • Het geleende geld afkomstig uit groene fondsen van ABN AMRO

Op de website van Greenloans kunt u rekenvoorbeelden vinden van de lening.

Het financieren van zonnepanelen is eigenlijk nooit makkelijker geweest. Dit komt, behalve door de ondersteuning van de overheid, ook door de ontwikkelingen in de industrie. Als u nog vragen heeft over het financieren, is het verstandig een adviesgesprek aan te vragen zodat één van onze adviseurs u kan helpen bij uw keuze.

Deskundig advies

De antwoorden op de bovenstaande vragen geven veel informatie over zonnepanelen, maar voor een volledig, deskundig advies over zonnepanelen raden wij altijd een persoonlijk adviesgesprek aan.

Advies aanvragen