Ik wil advies
Storing melden

Hoe weet ik hoeveel het oplevert?

Hoe zit het met de kosten en opbrengsten van zonnepanelen?

Hoe weet ik hoeveel het oplevert?

Geld terug met zonnepanelen?

Een Zonnefabriek van 12 zonnepanelen levert u met huidige stroomprijs al een besparing van zo'n €565 per jaar op. Een zonnepaneel gaat gemiddeld 25 jaar mee, dus tel uit uw winst! Kijk hier voor een indicatie hoeveel zonnepanelen er op uw dak zouden passen en hoeveel u dus zou kunnen besparen.

Zijn zonnepanelen een goede investering?

Doordat de spaarrente bij de bank erg laag is, zijn zonnepanelen momenteel een zeer goede investering. Het rendement van zonnepanelen is hoger dan de rente op uw spaargeld en daarom is het verstandig te investering in plaats van te sparen. Daarnaast wordt energie steeds duurder. Het is dus slim om uw eigen energie op te wekken en zo minder afhankelijk te worden van de energieleverancier.

Wanneer heb ik het terugverdiend?

U heeft uw investering in acht tot negen jaar terugverdiend, terwijl een systeem 25 jaar meegaat. U profiteert dus minstens 15 jaar van gratis stroom. Mocht u tussentijds verhuizen; zonnepanelen verhogen de waarde van uw huis en zijn aantrekkelijk voor kopers. Dit zorgt dus direct voor voordelen op de huizenmarkt.

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren flink afgenomen. Dat komt door de stimuleringsregeling in Duitsland, en door de grote productie van kwalitatief goede zonnepanelen in China. De kinderziektes zijn er uit, en de prijs van zonnepanelen heeft zich nu gestabiliseerd. Dit betekent dat het kopen van zonnepanelen nu ontzettend aantrekkelijk is. Natuurlijk zijn er kwaliteits- en prijsverschillen tussen zonnepanelen. De Zonnefabriek kiest altijd voor kwaliteit, met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wat is het rendement van zonnepanelen?

De opbrengst van een zonnecel ligt tegenwoordig rond de 18-22%, wat betekent dat van het invallende zonlicht ongeveer 18-22% wordt omgezet in elektrische spanning. Door de technologische vooruitgang is de prijs van zonnecellen sterk gedaald, waardoor stroom uit zonnepanelen zeer concurrerend is met grijze stroom. U kunt uw rendement berekenen op onze berekenpagina

Deskundig advies

De antwoorden op de bovenstaande vragen geven veel informatie over zonnepanelen, maar voor een volledig, deskundig advies over zonnepanelen raden wij altijd een persoonlijk adviesgesprek aan.

Advies aanvragen