Ik wil advies

Moet ik me aanmelden bij de netbeheerder of energieleverancier?

Is het nodig om ergens te melden dat er zonnepanelen worden aangesloten?

Moet ik me aanmelden bij de netbeheerder of energieleverancier?

Opgeven netbeheerder/energieleverancier

Elk zonnestroom systeem dat op het elektriciteitsnet wordt aangesloten, moet worden aangemeld bij de netbeheerder. Voor kleinere systemen gaat dat heel gemakkelijk: Op de site www.energieleveren.nl kunt u dit eenvoduig invullen. Uw netbeheerder wordt dan automstich op de hoogte gesteld en u hoeft verder niets te doen. Het is wel belangrijk dat de aanmelding gebeurt, omdat de netbeheerder kan nagaan of de elektriciteitsmeter die u in huis hebt, wel geschikt is voor teruglevering. Als dat niet het geval is, moeten zij namelijk een nieuwe meter plaatsen.

Zonnefabriek zal bovenstaande meestal voor u regelen.

Verder kunt u uw energieleverancier alvast op de hoogte brengen dat u zonnepanelen laat installeren. Zij kunnen dan een nieuw maandbedrag voor u berekenen. U hoeft het niet per se aan de energieleverancier te melden: Als het goed is, komen ze er na een jaar toch achter dat uw energieverbruik lager is en dat u energie teruglevert; zij zullen dan vanzelf uw maandbedrag tzt. verlagen.

Overige vragen in deze categorie

Deskundig advies

De antwoorden op de bovenstaande vragen geven veel informatie over zonnepanelen, maar voor een volledig, deskundig advies over zonnepanelen raden wij altijd een persoonlijk adviesgesprek aan.

Advies aanvragen