Meer dan 3000 tevreden klanten

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen, je ziet ze steeds vaker op daken van scholen, woonhuizen, bedrijven en allerlei overheidsinstellingen. Toch is niet iedereen even vertrouwd met zonnepanelen. Hieronder een overzicht van een aantal belangrijke punten.

Wat zijn zonnepanelen?

De meeste zonnepanelen bestaan uit een aantal rijen vierkante zonnecellen. Deze zonnecellen stellen u in staat om met behulp van zonnepanelen zelf elektriciteit op te wekken. Aan de basis van een zonnecel ligt zand. Dit zand wordt middels een ingewikkeld proces bewerkt tot silicium. Door haar foto-elektrische eigenschappen is silicium de belangrijkste ingrediënt bij het maken van zonnecellen.

Het is de kwaliteit van de zonnecel die grotendeels bepalend is voor de hoeveelheid energie die u met een zonnepaneel kunt opwekken. Hoe beter de zonnecel, des te meer zonlicht u kunt omzetten in zonnestroom en des te meer u kunt besparen op uw energierekening en de installatie.

Waarom nu zonnepanelen?

Investeren in zonnepanelen wordt steeds aantrekkelijker, dit komt enerzijds door de sterk dalende prijzen van zonnepanelen, en anderzijds door de steeds betere energieprestaties van zonnepanelen. Wist u bijvoorbeeld dat u tegenwoordig al gemiddeld binnen zes tot zeven jaar uw zonnepanelen kunt terugverdienen, terwijl bijvoorbeeld SunPower zonnepanelen een verwachte levensduur hebben van 40 jaar meegaan?

Deze, maar ook andere voordelen, maken zonnepanelen een bijzonder aantrekkelijke investering. Wat dacht u van de volgende voordelen:

  • Uw jaarlijkse energielasten met gemiddeld € 614 verlagen.
  • U wordt onafhankelijker van energieleveranciers en overheid.
  • U bespaart op uw energie, wat goed is voor het milieu en uw portemonnee.
  • U kunt de BTW over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen terugkrijgen van de Belastingdienst.
  • Door de lagere energiekosten wordt uw huis aantrekkelijker voor potentiële kopers. 
  • Lagere kostprijs ( de prijzen voor zonnestroominstallaties ongeveer 47% gedaald)
  • De zonnepanelen van vandaag leveren een hoog rendement
  • Teveel opgewekte stroom kan worden terug geleverd aan energieleverancier (salderen)

Prijs en kosten zonnestroom

Bij veel mensen leeft nog steeds de gedachte dat zonnestroominstallaties duur zijn, maar wist u dat zonnepanelen nu zo’n 100x goedkoper zijn dan in 1977? Technische innovaties in de productie hebben ertoe geleid dat men grotere volumes zonnepanelen is gaan produceren. Deze extra productie heeft vervolgens tot een behoorlijke prijsdaling geleid. Het is echter niet te verwachten dat de prijzen voor zonnestroominstallaties de komende tijd nog sterk zullen dalen.

De prijzen voor zonnestroominstallaties lijken gestabiliseerd, maar de prestaties nemen wel nog steeds een beetje toe. We zien dat de prijzen voor zonnestroominstallaties de afgelopen jaren met 47% zijn gedaald. Waar u enkele jaren geleden gemiddeld €10.000 betaalde voor een zonnestroominstallatie, koopt u tegenwoordig al een volwaardig zonnesysteem – afhankelijk van het aantal zonnepanelen – voor een bedrag tussen de €3000 en €6000 euro.

Video

Total klanten geven hun mening:

Mevrouw de Jong – Alles is goed verlopen. Mijn man is er heel blij mee. Er is heel netjes gewerkt, vriendelijke mensen.
De planning was voor ons niet optimaal maar Zonnefabriek is ons daarin tegemoet gekomen en goed opgepakt.
Er is netjes gewerkt, eigenlijk was alles perfect.
Meneer Pladdet – Goed verlopen, kijk regelmatig op Sunny Portal. Installateurs hebben supergoed hun best gedaan.
Meneer de Bruin – Zeer tevreden. Boven Prognose presteert het systeem. Ik ben verder erg tevreden. Ik heb 6 panelen op het ZZO en 8 op WZW en deze presteren hartstikke goed. In verband met de harde wind konden de panelen niet gelegd worden. De dag erop zijn ze met z’n alle teruggekomen om de installatie toch zo snel mogelijk af te maken.
Meneer Cornelis – Ik kijk regelmatig op Sunny Portal. Zodra de zon schijnt gaat het goed...
Hamelink – Duur maar goed! Prijstechnisch was het wel een hoge investering maar daar hoop ik uiteraard op de lange termijn ook wat voor terug te krijgen. Tot op heden ben ik tevreden. De installateurs krijgen een 9.5 want een 10 mag je niet geven he!

Offerte Adviesgesprek