Ik wil advies

Bereken opbrengst zonnepanelen

Bereken hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen

Bereken nu uw jaarlijkse besparing

Vul de afmetingen van uw dak in en zie direct hoeveel u op jaarbasis kunt besparen. Met de huidige energieprijzen loopt u zonder zonnepanelen 60-100 euro besparing per maand mis.

Verplicht
Verplicht
Verplicht
Hold 'Ctrl' to operate

Bereken uw rendement uit zonnepanelen

In 3 simpele stappen
 • Teken uw dak
  Teken uw dak

  Voer uw adresgegevens in en teken uw dak op de Google Maps weergave, geef de hellingshoek en uw dakgoot aan.

 • Plaats de panelen
  Plaats de panelen

  Het aantal zonnepanelen dat uw verbruikt afdekt liggen alvast op het dak. U kunt dit aantal aanpassen en het type paneel kiezen.

 • Zie uw besparing
  Zie uw besparing

  Zie hoeveel u jaarlijks gaat besparen met zonnepanelen! Als u het leuk vind, kunt u hier ook kiezen welke factoren u wel en niet wilt meenemen in de berekening.

   

  Rendement zonnepanelen: hoe bereken we het?

  Is het voor u interessant om zonnepanelen aan te schaffen? Buiten het overduidelijke voordeel voor het milieu, is het de vraag wat voor u het rendement van zonnepanelen kan zijn. We leggen graag uit hoe u kunt berekenen wat zonnepanelen opleveren.

  Voor het berekenen van het rendement van zonnepanelen volstaat het om de opbrengsten over de levensduur van het systeem af te zetten tegen de kosten. De opbrengsten bestaan uit de vermeden kosten voor afname van elektriciteit van het net, plus de vergoeding die u krijgt voor eventuele teruglevering van stroom aan het net, zolang de salderingsregeling nog geldt. De kosten zijn de initiële investering van de plaatsing van het systeem, plus eventuele kosten voor onderhoud.

  Bij het berekenen van het rendement van zonnepanelen over hun levensduur moeten we wel wat aannames doen. Zoals aannames over de stroomprijs, de salderingsregeling, hoeveel stroom u in huis verbruikt en of dit in de toekomst zal toenemen. Om onze gratis dakcheck zo accuraat mogelijk te maken, bieden we u de mogelijkheid om zelf te spelen met deze factoren. Hoe denkt u bijvoorbeeld dat de stroomprijs zich de komende tijd gaat ontwikkelen? Uw aanname hierover kunt u meenemen bij het maken van de berekening.

   

   

   

  Opbrengst zonnepanelen berekenen aan huis

  Onze dakcheck geeft een goede eerste indicatie van de opbrengst uit zonnepanelen op uw dak. Misschien heeft u nu al een idee of zonnepanelen voor u interessant zijn. Voordat we zonnepanelen komen installeren, komt onze adviseur altijd bij u thuis voor een persoonlijk advies en offerte op maat. Tijdens het huisbezoek gaat de adviseur het dak op om te zien wat de mogelijkheden zijn en voor het ideale systeem te ontwerpen voor uw situatie. Hieruit volgt een nog preciezere opbrengst berekening. Hoewel dit altijd een verwachte opbrengst is, hebben we inmiddels zoveel ervaring dat we heel vaak correct zitten. En de opbrengst van zonnepanelen installaties van Zonnefabriek is tot wel 10% hoger dan de gemiddelde opbrengst in Nederland. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van TeldeZon.

  Terugverdientijd zonnepanelen

  Sommige aanbieders focussen op de zogenaamde terugverdientijd van zonnepanelen. De terugverdientijd is de periode vanaf de installatie waarin het systeem net zoveel heeft opgebracht als het in eerste instantie heeft gekost. Vanaf dat moment heeft het systeem zich als het ware ‘terugverdiend’ en is elke volgende gewonnen euro ‘pure winst’.

  Het lijkt aantrekkelijk om te kiezen voor een systeem met een zo kort mogelijke terugverdientijd, omdat je dan eerder begint met verdienen. Toch is dat niet altijd de slimste manier om het hoogste rendement op zonnepanelen te behalen. Want vaak zal een systeem met kwalitatief minder goede producten vanwege de lagere investering weliswaar een kortere terugverdientijd hebben, maar tegelijk ook eerder kapot gaan. Daardoor levert het uiteindelijk minder op dan een systeem met kwalitatief hoogwaardige producten. Om een goed beeld te geven van de opbrengst over de gehele levensduur van de zonnepanelen, laten we in onze dakcheck ook zien wat uw systeem aan het einde van garantieperiode heeft opgeleverd.